27.11.2023

Tonje Sivesindtajet (49) i Kongsberg Automotive (KA) bruker fritiden på rekruttering.

Til daglig jobber Sivesindtajet som Manufacturing Engineering Manager i KA. Hun leder et team med prosessingeniører, en jobb hun stortrives i.

Hun kom selv inn i industrien i ung alder og fant raskt sin plass tross at hun var nesten eneste kvinne på arbeidsplassen. Denne plassen håper hun å inspirere flere jenter til å tørre å ta.

-Jeg brenner for en arbeidsplass med flere kvinner i et mannsdominert yrke, sier Sivesindtajet.
Hun er klar på at det er viktig for utviklingen i industrien.

-Mangfold er viktig, damer og herrer ser ting forskjellig og oppfatter ting forskjellig. Det er helt avgjørende, den diskusjonen er viktig rundt mange aspekter i industrien, sier Sivesindtajet.

Den aller nyeste teknologien er en del av arbeidshverdagen i industrien.



Rekruttering

Et godt mangfold på arbeidsplassen er avgjørende for å sørge for helheten en bedrift trenger. I tillegg er det avgjørende for at industrien skal lykkes med rekruttering.

-Akkurat nå rekrutterer vi bare fra femti prosent av markedet, vi er nødt til å få tak i den andre halvparten, sier Sivesindtajet og fortsetter:

-Dette vil styrke det daglige arbeidsmiljøet, det er et stort behov for å få dynamikken til å fungere beste mulig.

Under Industridagene Innlandet var det derfor et eget arrangement; «Jenter i Industrien». Her var fokus å vise frem industrien og karrieremulighetene der. Sivesindtajet hadde med seg 10 jenter opp på scenen, 10 som har tatt valget om å gi industrien en sjanse.

Innlandsindustrien er internasjonalt ledende og det nasjonale kompetansesenteret innen automatisert vareproduksjon, og en kvinneandel som nærmer seg 25%

 

-Stolt
-Det gir meg en faglig stolthet å få vise de frem. Jeg er så stolt over jentene som kommer inn her og ønsker å velge denne retningen, sier Sivesindtajet.

I tillegg de ungdommene hun fortalte om og intervjuet på scenen, var en rekke foregangskvinner fra industrien oppe og holdt innlegg.

-Jeg er så glad for at vi har en bredde med foregangskvinner til å fronte industrien. At jenter og kvinner har en plass her, sier Sivesindtajet og fortsetter:

-Jeg legger inn mye fritid i dette arbeidet, det betyr mye for meg. Jeg brenner for ungdommen, faget og at flere jenter skal inn i industrien.

Dette er en kampsak hun skal fortsette å jobbe for.

-Vi må gjøre noe med holdningene, vi må få industrien til å bli en del av samtalen rundt middagsbordet når det diskuteres skole- og jobbmuligheter. Industrien er veldig bra og byr på mange muligheter, det må ungdommen få vite om, sier Sivesindtajet.

Mona Sopp (tv.) er Vice President R&D hos Nammo Raufoss AS og Trude Helen Øvstetun er Operations Manager i Benteler. Damene fortalte om spennede karrieremuligheter i industrien.  

Under Industridagene i Innlandet fikk unge kvinner innlegg fra scenen og mulighet til å prate med kvinner som jobber i industrien, samt en omvisning i den unike Læringsfabrikken i Bygning 5 i Raufoss Industripark.

Slik ønsker Innlandsindustrien å vise frem alle de spennende karrieremulighetene en internasjonal industri kan by på, og at dette er en bransje som er uavhengig av kjønn.