01.12.2023

Over 100 NTNU-studenter besøkte og gikk på «date» med Innlandsindustrien.  

Under Industridagene Innlandet ble det lagt til rette for at NTNU-studenter fikk komme på besøk til Raufoss Industripark.  
I Bygning 5 fikk studentene presentert en rekke foredrag fra forskjellige ansatte rundt om i parken, deretter fikk de muligheten til å «speed-date» en rekke kjente bedrifter fra Innlandsindustrien.  

Fra Nammo stilte blant annet Nils Øines (29) for å gi studentene et innblikk i sin hverdag, samt fortelle hva storselskapet holder på med.  

-Dette er en fin mulighet til å gi studentene ekstra kjennskap og vise de mulighetene. Det er ingen hemmelighet at Nammo stadig er på jakt etter nye medarbeidere, sier Øines.  


God start 

Selv er han ganske fersk inn i Nammo og på Raufoss. Han hadde sin første arbeidsdag som maskiningeniør i bedriften i mai. Her føler han at han har landet drømmejobben.  

-Jeg har alltid vært interessert i fly, raketter og verdensrommet. I Nammo får jeg muligheten til å jobbe med nettopp det, sier Øines som har spesialisert seg på produktutvikling.  

Det å flytte til Toten og Raufoss har også fungert godt.  

-Jeg flyttet opp hit fra Asker og har kommet meg på godt på plass. Nammo har en fadderordning for nye ansatte som fungerer godt, så jeg har fått fin starthjelp for å komme i gang, sier Øines.  

Dette var noe av hva han delte med studentene som var på besøk.  


Innblikk
 
Totalt var det i overkant av 100 studenter som besøkte industriparken i løpet av mandagen under Industridagene. I tillegg til Nammo fikk de gå på «date» med Isiflo, Hydal, Hunton, Kongsberg Automotive, Topro, Raufoss Technology og Plasman.  

Studentene fikk også være med inn i industriparken på besøk hos Kongsberg Automotive.  
Anne Grethe Syversen, nestleder ved institutt for industriell økonomi og teknologiledelse på NTNU, var godt fornøyd med opplegget.  

-Det er veldig bra at industrien åpner opp dørene, sier velkommen og er åpen om at de har stort behov for studentene våre, sier Syversen.  

Hun roser samarbeidet de har med industrien og bedriftene, men er klar på at dette kan styrkes ytterligere.  

-Målet er jo å beholde flere her i regionen. Da er det viktig at vi viser frem mulighetene som ligger i industrien for våre studenter.


Hun er klar på at samarbeid er noe som er viktig for både universitetet og industrien.  

-Det øker attraktiviteten begge veier. For NTNU er nærheten til industrien noe som gjør oss unike, sier Syversen.