29.04.2022

De lokal gutta, Vetle Midteng og Eskil Myhre gikk helt til topps og vant Yrkes-NM på Raufoss i automasjon. Nå skal de tidligere lærlingene fra henholdsvis Nammo og Hexagon Ragasco representere de norske fargene under VM i Kina.  

 

Vinnerne Eskil Myhre og Vetle Midteng 

 

Gjennom tre dager har det vært arrangert NM i Bygg 5 i Raufoss Industripark. Her har de beste lærlingene fra hele landet konkurrert innenfor fagene sveising, industrimekaniker og automatisering. 

– Det gikk veien dette, heldigvis. Det har vært så nervepirrende hele veien. Rett og slett stressende, sier Myhre til Oppland Arbeiderblad.

– Vi er jo litt over middels interessert begge to, så dette har også vært utrolig morsomt også tross alvoret med konkurransen, sier Midteng til Oppland Arbeiderblad.

Ambisiøse lærlinger
Gutta har satset hardt og har hatt tett oppfølging gjennom opplæringsprogrammet i industrien. Gjennom arbeidsgivere Nammo og Hexagon Ragasco, viktig støtte fra bla. Knut Sandvold i Nammo, Opplæringskontoret for Industrifag, og topp treningsfasiliteter i Læringsfabrikken, har gutta lagt grunnlaget. 

 

 

 

 

 

WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som arbeider for å heve kvaliteten på og interessen for norsk yrkesutdanning. Man er en bidragsyter i arbeidet med å få flere til å velge yrkesfaglig utdannelse. Den eneste organisasjon som ivaretar alle yrkesfagene på den internasjonale arena.

Bak organisasjonen står Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS), Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner.